Usavršavanje iz javne nabave

Nabava medicinskih proizvoda i opreme kroz praksu DKOM-a, naručitelja i kontrolnih tijela Zagreb

Nabava medicinskih proizvoda i opreme kroz praksu DKOM-a, naručitelja i kontrolnih tijela Zagreb Priznato 16 bodova/sati za certifikat
7.-8. prosinca 2022. OBA DANA

Hotel "Diplomat" Zagreb i ONLINE

Horvatova ul. 35B, Zagreb

Prikaži na karti

Parking osiguran bez plaćanja

Online prijava
"Za sreću su potrebni samo dobro zdravlje i slabo pamćenje"  Ernest Hemingway

PRVI DAN

Kod određivanja uvjeta u nabavi medicinske opreme potrebno je, pored ZJN 2016., pravilno protumačiti i odredbe Zakona o medicinskim proizvodima. Naime, u svrhu utvrđivanja sposobnosti ponuditelja za izvršenje ugovora Ponuditelji/Zajednice gospodarskih subjekata dužni su u svojoj ponudi priložiti dokaze kojima, osim što dokazuju svoju sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti te ekonomsku i financijsku sposobnost, moraju dokazati svoju tehničku i stručnu sposobnost.
Dosadašnja praksa pokazala je, između ostalog, da je tumačenje ZJN 2016 dovelo do pogrešaka prilikom izrade dokumentacije o nabavi pa se tako uvjeti sposobnosti često ne traže u skladu s odredbama Zakona.

Upravo iz tih razloga naglasak ovog usavršavanja će se staviti na spomenute dokaze relevantne za ocjenu tehničke i stručne sposobnosti ponuditelja, u okviru medicinskih proizvoda. Pojasnit će se na koje načine naručitelji mogu/smiju, u postupku javne nabave, od ponuditelja tražiti dokazivanje navedene sposobnosti te će isti biti popraćeni praksom, kako samog naručitelja tako i praksom Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.
Izdvojit će se specifičnosti tražene određenim postupcima javne nabave, isključivo iz domene medicinskog potrošnog materijala i medicinske opreme koje će sam Naručitelj prezentirati na navedenom seminaru, a sve u cilju budućeg izbjegavanja grešaka koje su do sada dovodile i do poništenja postupaka javne nabave.

DRUGI DAN

Nabava medicinskih i laboratorijskih proizvoda i opreme kroz praksu DKOM-a i kontrolnih tijela

Prema izvješćima Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave laboratorijske i medicinske opreme vidljivo je kako se najčešće pogreške događaju upravo pri izradi dokumentacije za nadmetanje te prilikom pregleda i odabira ponuda što nerijetko dovodi i do poništenja cjelokupnog postupka nabave medicinskih proizvoda. Prema tome postavlja se pitanje gdje naručitelji griješe i kako to mogu ispraviti?

Kako izbjeći nepravilnosti i financijske korekcije. 

U nastavku dana obradit ćemo praksu kontrolnih tijela jer priprema i provedba postupka javne nabave laboratorijske i medicinske opreme često sa sobom vuče i visok rizik ne samo od žalbi, već i od financijskih korekcija ako je nabava financirana EU sredstvima. Naučite praksu kontrolnih tijela pa ćete znati i kako izbjeći nepravilnosti i financijske korekcije. 

Nabava medicinskih proizvoda i opreme predstavlja jedan od najzahtjevnijih postupaka javne nabave. Uz znanja o provođenju postupaka javne nabave potrebno je poznavati i posebne propise i dokumente koji se odnose na ovo područje. Kod određivanja uvjeta u nabavi medicinske opreme potrebno je pravilno protumačiti odredbe Zakona o medicinskim proizvodima (pogledati ovdje).

Opširnije o zakonskom okviru pogledajte ovdje.

Saznat ćete kako posrednička tijela provjeravaju svaku fazu, uz konkretne primjere iz prakse?
Kako se pripremiti za terensku provjeru? 

Uz iskusnu predavačicu koja je kontrolnom tijelu radila 11 godina možete doznati:

 • Kako izbjeći nepravilnosti i financijske korekcije. 
  • Kako pripremiti tehničke specifikacije za laboratorijsku i medicinsku opremu te kako odrediti kriterije za odabir
  • Kako odrediti uvjete tehničke i stručne sposobnosti u postupcima javne nabave laboratorijske i medicinske opreme i lijekova ponude
  • Uvjeti i zahtjevi koji moraju biti ispunjeni sukladno posebnim propisima i pravilima
  • Norme
  • Poteškoće tijekom izvršenja ugovora o javnoj nabavi i izmjene ugovora

   

  Na ovom usavršavanju saznajte kako što kvalitetnije provesti zahtjevni postupak javne nabave medicinskih proizvoda, laboratorijske i medicinske opreme kroz praksu DKOM-a i nadzornih tijela i kako izbjeći greške koje mogu biti razlog za poništenje postupka javne nabave i/ili financijske korekcije.  
  Prikazat ćemo vam izdvojene praktične primjere pogrešaka prilikom izrade dokumentacije za nadmetanje i najčešće greške koje se javljaju u komunikaciji s ponuditeljima.
  Početak seminara je u 09:00 sati, a teme seminara i raspored rada pogledajte ovdje: Prvi dan / drugi dan.

Redovna uplata do 06.12.2022. do 20 sati: 3.180,00 kn | 422,06 €

SPECIJALNA PONUDA

2.780,00 kn | 368,97 € + PDV

Za uplate do 05.12.2022. do 16 sati

Redovna uplata za WEBINAR do 06.12.2022. do 20 sati: 2.780,00 kn | 368,97 €

Specijalna ponuda za WEBINAR

2.480,00 kn | 329,15 € + PDV

Za uplate do 05.12.2022. do 16 sati

*Webinar je online prisustvovanje savjetovanju iz Vašeg ureda ili kuće (čak i putem mobilnog uređaja ili tableta). Online pratite prijenos zvuka i prezentacije savjetovanja uz mogućnost postavljanja pitanja i sudjelovanja kao da ste tamo. Prisustvovanjem webinaru ostvaruju se brojne uštede za poslodavca i polaznika počevši od vremena, putnih troškova, dnevnica, prehrane itd. Nakon prijave na webinar dobit ćete link s "odobrenjem za pristup". Za pristup je dovoljno imati pristup internetu sa zvučnicima ili slušalicama.

Predavači

Anđelko Rukelj, dipl.iur.

zamjenik predsjednika Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

Vlatka Kos

Vlatka Kos, prof., viši stručni konzultant za javnu nabavu  (www.projektniciklus.hr) Stručnjakinja koja vodi edukaciju posjeduje gotovo 20 godina iskustva na području pripreme i provedbe projekata i postupaka nabave (financiranih iz EU sredstava, Svjetske banke i USAID) i 11 godina iskustva iz Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) te konzultantsko iskustvo kao ponuditelj u privatnom sektoru (WYG Savjetovanje d.o.o. i Institut IGH d.d.). (Životopis)

Loreta Zdrilić Kuljić mr.oec.

stručnjak za javnu nabavu   (Životopis)

Kome je usavršavanje namijenjeno?

 • Naručiteljima javne nabave
 • Sektorskim naručiteljima
 • Stručnjacima javne nabave, osobama koje sudjeluju u procesu javne nabave i predstavnicima javnih naručitelja
 • Ponuditeljima opreme, roba i usluga u području zdravstva
 • Ponuditeljima laboratorijske i slične opreme, roba i usluga u području zdravstva
 • Ponuditeljima laboratorijske i slične opreme, roba i usluga u javne nabave
 • Zaposlenima u državnim tijelima - ministarstvima, državnim uredima, jedinicama lokalne samouprave, ustanovama, državnim poduzećima
 • Svima koji su certificirani za provođenje postupaka javne nabave i sudjeluju u postupcima javne nabave.
 • Svima kojima trebaju sati (bodovi) za produžavanje certifikata.
 • Svima koji dolaze u dodir s propisima u području javne nabave.
 • Svima koji troše sredstva fondova EU

Upute za plaćanje

eMarker d.o.o.                                           
10000 Zagreb, Remetinečki gaj 23B                    
OIB: 82376202251
IBAN:HR3023600001102746367 ZABA
Tel: +385 99 433 9521
E-mail: info@edukacije.eu

Za izvršene uplate dobit ćete račun i potvrdu o odslušanom savjetovanju. Samo na zahtjev šaljemo predračun. Za račun su potrebni podaci uplatitelja uključujući OIB.

Pogledajte uvjete prijave i odjave