Usavršavanje iz javne nabave

Uspješna provedba postupka javne nabave

Uspješna provedba postupka javne nabave drugi dan Priznato 8 sati/bodova Uspješna provedba postupka javne nabave drugi dan
10.03.2021. od 09 sati

webinar

Evidencijski broj programa usavršavanja: 2020-0485

"Bolnije od učenja na iskustvu je ne učenje iz iskustva"   Archibald MacLeich
 

Niste vi krivi što su propisi iz javne nabave i Pravila o financijskim korekcijama ZNP (zajednička nacionalna pravila) tako kompleksni i nedorečeni, ali bi vi mogli biti krivi ako, zbog propuštanja informiranja o praksi nadzornih tijela kod već provedenih nadzora, dobijete financijske korekcije.

Kako spojiti dva različita pravna akta?

Kako dobiti bespovratna sredstva i
kako uspješno provesti postupke javne nabave?


Kako spojiti dva različita pravna akta, dobiti sredstva i provesti postupke javne nabave financirane bespovratnim sredstvima bez financijskih korekcija. Ovo se, ponekad, čini nemogućim, a ipak smo suočeni s tim i takvim situacijama.
Može li ugovor o bespovratnim sredstvima (koji je krovni ugovor) biti iznad ugovora o javnoj nabavi?
Naime, kad imamo Ugovor o bespovratnim sredstvima ispada da su ostali ugovori tzv. sekundarni ugovori o javnoj nabavi roba, radovi ili usluga.
Na ovom usavršavanju pokušat ćemo ukazati na nekoliko zamki koje nas očekuju u dokazanih ovakvih slučajeva počevši od prethodnog savjetovanja pa sve do izvršenja ugovora o javnoj nabavi i izmjene ugovora o javnoj nabavi s naglaskom na čl 320. te 316. i 317. ZJN 2016.
Kroz usavršavanje ćemo proći kroz:

 • Priručnik za korisnike bespovratnih sredstava
 • Pravila o financijskim korekcijama ZNP (zajednička nacionalna pravila)
 • Opći uvjeti ugovora o bespovratnim sredstvima
 • Pravilnik o prihvatljivosti izdataka
 • primjeri pogrešaka koje su naručitelji počinili i dobili financijske korekcije
 • primjeri iz prakse oko zvršenje ugovora o javnoj nabavi, izmjene ugovora o javnoj nabavi s naglaskom na čl 320. te 316. i 317. ZJN 2016

    ***************

Vjerujemo da se osjećate bespomoćno kada dobijete financijske korekcije (možda i nekoliko godina nakon provedenih postupaka) i da se ne osjećate krivim za to. Nažalost to vas ne oslobađa odgovornosti (barem moralne) i vjerujemo da se zbog toga loše osjećate.
No, nije sve izgubljeno.
Mi imamo rješenje jer niste vi krivi što su propisi iz javne nabave i Pravila o financijskim korekcijama ZNP (zajednička nacionalna pravila) tako kompleksni i nedorečeni, ali bi vi mogli biti krivi ako zbog propuštanja informiranja o praksi nadzornih tijela kod već provedenih nadzora, dobijete financijske korekcije.
Na ovom našem usavršavanju, na vrijeme i detaljno, upoznajte se s praksom nadzornih tijela u određivanju financijskih korekcija te, od osobe s iskustvom rada u SAFU, saznajte kako izbjeći razloge za financijske korekcije u postupcima javne nabave koje vodite.
Tako ćete izbjeći ili na najmanju moguću mjeru svesti mogućnost da dobijete financijske korekcije koje mogu uslijediti, a da to niste ni znali.
Slušali smo ovu temu i šokirali se razlozima za financijske korekcije koje su dobili naručitelji, a koje je predavačica iznosila.
Oduševilo nas je što je predavačica iznijela i načine kako izbjeći brojne zamke, a isto će učiniti i na ovom usavršavanju.
Cijenimo Vaše vrijeme i novac. Priuštite si usavršavanja najviše moguće kvalitete jer mi nudimo najveću vrijednost za uloženi novac, vrijeme i trud, angažirajući vrhunske predavače iz ovog područja. 
Iskoristite iskustvo predavačice iz ovog područja koje je stekla višegodišnjim radom u SAFU.
Želite li povećati uspjeh i prolaznost Vaših postupaka javne nabave, usavršite svoje kompetencije učeći od najboljih predavača koje se temelji na praktičnim primjerima, kako biste i sami postali najbolji.
Početak je u 9 sati, a raspored rada ovdje.
Za više polaznika iz iste tvrtke odobravamo dodatni popust od 100 kn za svakog narednog polaznika. 

Redovna uplata do 09.03.2021. do 20 sati: 1.390,00 kn

SPECIJALNA PONUDA

1.190,00 kn + PDV

Za uplate do 09.03.2021. do 16 sati

Predavači

Vlatka Kos

Vlatka Kos -  IGH - Stručnjakinja koja vodi edukaciju posjeduje 15 godina iskustva na području dokazanih projekata i 11 godina iskustva iz Središnjih agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU. (Životopis)

Last minute ponuda

Kome je usavršavanje namijenjeno?

 • Naručiteljima javne nabave
 • Svima koji su certificirani za provođenje postupaka javne nabave i sudjeluju u postupcima javne nabave.
 • Svima kojima trebaju sati (bodovi) za produžavanje certifikata.
 • Svima koji dolaze u dodir s propisima u području javne nabave.
 • Svima koji troše sredstva fondova EU
 • ponuditeljima u javnoj nabavi
 • odvjetnicima i odvjetničkim društvima

Do kada vrijedi Vaš certifikat možete provjeriti ovdje.

Upute za plaćanje

eMarker d.o.o.                                           
10000 Zagreb, Remetinečki gaj 23B                    
OIB: 82376202251
IBAN:HR3023600001102746367 ZABA
Tel: +385 99 433 9521
E-mail: info@edukacije.eu

Za izvršene uplate dobit ćete račun i potvrdu o odslušanom savjetovanju. Samo na zahtjev šaljemo predračun. Za račun su potrebni podaci uplatitelja uključujući OIB.

Pogledajte uvjete prijave i odjave