Potvrda o usavršavanju

Usavršavanje službenika za zaštitu osobnih podataka - GDPR

Usavršavanje službenika za zaštitu osobnih podataka - GDPR Usavršavanje službenika za zaštitu osobnih podataka - GDPR
24.03.2022. od 10 sati ONLINE

Online

Microsoft Teams

Online prijava
"Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu. Svi misle da je imaju dovoljno."  S. Kierkegaard
 
Prošlo je 4 godine od stupanja na snagu Opće uredbe za zaštitu podataka (25.05.2018.g.) po kojoj su mnogi voditelji obrade i izvršitelji obrade bili dužni imenovati službenika za zaštitu podataka (većina je to i učinila).
 
Evo koje su dužnosti službenika za zaštitu podataka:
  • informirati i savjetovati voditelja obrade ili izvršitelja obrade, te zaposlenike koji obavljaju obradu osobnih podatka o njihovim obvezama iz Opće uredbe za zaštitu podataka;
  • pratiti poštovanje Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka te drugih propisa koji se odnose na zaštitu osobnih podataka, podizati svijet i osposobljavati osoblje koje sudjeluje u postupcima obrade osobnih podataka;
  • pružati savjete u pogledu procjene učinka na zaštitu podataka;
  • surađivati s nadzornim tijelom i djelovati kao kontaktna točka za nadzorno tijelu o pitanjima u pogledu obrade.
Obzirom na obveze imenovanih službenika za zaštitu podataka, za učinkovito obavljanje istih, osobito je bitno pratiti praksu primjene odredbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.
Od stupanja na snagu GDPR-a, hrvatska Agencija za zaštitu osobnih podataka, regulatorna tijela u ostalim državama članicama Europske unije, te Europski odbor za zaštitu podataka stvorili su određenu praksu, te su donijeli brojna tumačenja odredbi GDPR-a, a koja pomažu u svakodnevnom izvršavanju obveza iz GDPR-a u poslovanju voditelja obrade ili izvršitelja obrade.
Svrha ovog usavršavanja je, u najvećoj mogućoj mjeri ukazati službenicima za zaštitu osobnih podataka, te ostalim zainteresiranim osobama, koja su područja obrade osobnih podataka problematična odnosno koje su najčešće greške voditelja obrade i izvršitelja obrade prilikom obrade osobnih podataka.
Također će se obraditi što je sve potrebno poduzeti kako bi u cijelosti uskladili obradu osobnih podataka u svom poslovanju sa odredbama GDPR-a i time izbjegli poprilično visoke kazne kojima će biti potencijalno izloženi u slučaju neusklađenosti sa novom europskom regulativom u području zaštite osobnih podataka.
 
Prije svega usavršavanje je namijenjeno osobama koje su imenovane službenicima za zaštitu podataka, ali i ostalim zainteresiranim osobama koji, obzirom na svoje zadaće, moraju pratiti praktičnu primjenu GDPR-a kako bi osigurali adekvatno provođenje odredbi GDPR-a.
 
Obradit ćemo i rubna područja kao što su:
  • Kada imate "privolu bez pisanog pristanka"
  • GDPR i izazovi video nadzora
  • Procjena učinka na zaštitu podataka
  • GPS i GDPR
  • Privatnost u vrijeme Corona krize
  • GDPR i umrle osobe
  • Digitalna privatnost u vrijeme krize, rad od kuće i informacijska sigurnost
Opširnije pogledajte OVDJE.

Edukacija uključuje potvrdu o stručnom usavršavanju.

Odgovore na ova i druga pitanja potražite na usavršavanju uz predavačicu koja iskustvo stjecala u Agenciji za zaštitu podataka u vrijeme priprema za donošenje Uredbe GDPR.
 

Redovna uplata do 23.03.2022. do 22 sati: 1.390,00 kn

SPECIJALNA PONUDA

1.090,00 kn + PDV

Za uplate do 23.03.2022. do 16 sati

Predavači

Snježana Grgić, dipl.ing.

(Životopis)

Kome je usavršavanje namijenjeno?

Organizacije i ustanove obveznici                     Funkcije uključene u postupak
 uskladbe:                                                             usklađivanja:    
 
             

 
  • regionalne uprave lokalne samouprave
  • državne ustanove i institucije
  • banke, agencije, udruge i udruženja
  • mala i srednja poduzeća i obrti
  • zdravstvo i školstvo
  • turističke djelatnosti
  • maloprodaje i trgovački lanci
  • gospodarstvo i komunalna poduzeća
  • Vlasnici obrta, poduzeća/agencija
  • Vlasnici poslovnih procesa;
  • Pravna služba i Poslovi usklađenosti;
  • Voditelj informacijske sigurnosti;
  • Službenik za zaštitu i službenik za obradu podataka; (DPO)
  • Direktori/Voditelji informatike
  • Svi ostali koji prikupljaju osobne podatke
  • Marketing službe
  • IT stručnjaci

Upute za plaćanje

eMarker d.o.o.                                           
10000 Zagreb, Remetinečki gaj 23B                    
OIB: 82376202251
IBAN:HR3023600001102746367 ZABA
Tel: +385 99 433 9521
E-mail: info@edukacije.eu

Za izvršene uplate dobit ćete račun i potvrdu o odslušanom savjetovanju. Samo na zahtjev šaljemo predračun. Za račun su potrebni podaci uplatitelja uključujući OIB.

Pogledajte uvjete prijave i odjave