Usavršavanje iz javne nabave

Statističko izvješće o javnoj nabavi, Jednostavna nabava u praksi i izmjene ugovora o javnoj nabavi i okvirnih sporazuma

Statističko izvješće o javnoj nabavi, Jednostavna  nabava u praksi i izmjene ugovora o javnoj nabavi  i okvirnih sporazuma Priznato 8 sati/bodova Statističko izvješće o javnoj nabavi, Jednostavna  nabava u praksi i izmjene ugovora o javnoj nabavi  i okvirnih sporazuma
24.01.2019 od 09:00-16:00h

Hotel "Jadran" Rijeka

Šetalište XIII divizije 46

Prikaži na karti
Evidencijski broj programa usavršavanja: 2018-0375

 

Last minute ponuda danas do 16h!

 

Svi naručitelji koji su obveznici primjene Zakona o javnoj nabavi moraju za sve provedene nabave u 2018. godini, dostaviti statističko izvješće do 31. ožujka 2019. godine. Obveza izrade godišnjih izvješća za javne i sektorske naručitelje definirana je na način da naručitelji dostavljaju izvješće putem EOJN-a te nema mogućnosti dostave pisanim putem središnjem tijelu nadležnom za politiku javne nabave. S obzirom da se u izvješće unose i jednostavne nabave, obvezni su ga dostaviti i oni naručitelji koji su u 2018. godini provodili samo jednostavne nabave.

Na radionici će biti prikazan način popunjavanja i kreiranja statističkog izvješća, u svim koracima putem modula EOJN-a. Kroz primjere iz prakse govorit će se o najčešćim pogreškama i propustima naručitelja u provedbi jednostavne nabave te uputa kako iste sukladno zakonu rješavati.

Naručiteljima je teško unaprijed isplanirati sve moguće opcije, stoga će biti prikazano kada i pod kojim uvjetima zakon dopušta da naručitelji izmijene ugovor o javnoj nabavi tijekom njegova trajanja bez provođenja novog postupka. Kako postupiti u slučaju promjene jedinične cijene ili potrebe za dodatnim radovima ili uslugama, odnosno dodatnim isporukama robe koje mijenjaju ugovorene količine predmeta nabave i povećavaju vrijednost ugovora.

Polaznici će kroz interaktivno sudjelovanje dobiti odgovore na pitanja kroz primjere iz prakse, te koji su slučajevi primjene odredbi Zakona o obveznim odnosima kada se radi o izmjeni ugovora o javnoj nabavi robe, radova ili usluga.

Cijenimo Vaše vrijeme i novac. Priuštite si usavršavanja najviše moguće kvalitete jer mi nudimo najveću vrijednost za uloženi novac, vrijeme i trud, angažirajući vrhunske predavače iz ovog područja koji donose najnovija tumačenja. Želite li povećati uspjeh i prolaznost Vaših postupaka javne nabave, usavršite svoje kompetencije učeći od najboljih predavača koje se temelji na praktičnim primjerima, kako biste i sami postali najbolji. Ako si možete priuštiti najbolje usavršavanje i predavače prijavite se odmah OVDJEProvjerite jesmo li dio rješenja. Ako nismo vratit ćemo kotizaciju.

Početak seminara je u 09:00 sati, a teme seminara i raspored rada pogledajte ovdje.

Prijavom se uključujete u misiju spašavanja pčela i nagradit ćemo vas staklenkom meda. 

Za više polaznika iz iste tvrtke odobravamo dodatni popust od 100 kn (s PDV-om) za svakog narednog polaznika.

 

Redovna uplata do 23.01.2019. do 20 sati: 1.390,00 kn + PDV

SPECIJALNA PONUDA

1.290,00 kn + PDV

Za uplate do 23.01.2019. do 16 sati

Predavači

Ančica Jonjić, dipl.iur.

Savjetnica u Središnjem državnom uredu za središnju javnu nabavu.

Potvrđujemo održavanje

Kome je usavršavanje namijenjeno?

Svima onima koji:

  • sudjeluju u pripremi tendera za raspisivanje natječaja za izvođenje radova i nabavu robe ili usluga u javnom i privatnom sektoru,
  • sudjeluju u radu povjerenstava za ocjenu ponuda i odabir najbolje ponude
  • javljaju se kao ponuđači na natječajima koji se odvijaju po pravilima javne nabave
  • svima koji su certificirani za provođenje postupaka javne nabave i sudjeluju u postupcima javne nabave.
  • svima kojima trebaju sati (bodovi) za produžavanje certifikata.
  • svima koji dolaze u dodir s propisima u području javne nabave

Do kada vrijedi Vaš certifikat možete provjeriti ovdje.

Upute za plaćanje

Uplate možete izvršiti na organizatore:
Marker, obrt za informatiku i dizajn,
vl. Vinko Markanović,
34000 Požega, Sv. Duha 13,
OIB: 94496076510
Žiro-račun/IBAN:
HR8323 6000 0110 1951 759 (ZABA)

Za izvršene uplate dobit ćete račun i potvrdu o odslušanom savjetovanju. Samo na zahtjev šaljemo predračun. Za račun su potrebni podaci uplatitelja uključujući OIB.


eMarker d.o.o.                                           
10000 Zagreb, Ive Robića 2                     
OIB: 82376202251
IBAN:HR3023600001102746367 ZABA
Tel/fax:  +385 1 20 20 294, +385 99 433 9521
E-mail: info@edukacije.eu

Pogledajte uvjete prijave i odjave