Usavršavanje iz javne nabave

Izmjene i dopune ZJN RI - utjecaj na pravnu zaštitu, novine u jednostavnoj JN - smjernice, promjenjivost cijena i pogreške

Izmjene i dopune ZJN RI - utjecaj na pravnu zaštitu, novine u jednostavnoj JN - smjernice, promjenjivost cijena i pogreške Priznato 8 bodova/sati
25. studenog od 9 sati

Rijeka, Hotel "Jadran"

Šetalište XIII divizije 46, Rijeka

Prikaži na karti

Parking bez plaćanja

"Osobo iskustvo je najbolja škola ali je školarina veoma skupa"  Sokrat

 

Izmjene i dopune ZJN 2016 – utjecaj na pravnu zaštitu, novine u jednostavnoj nabavi-smjernice, promjenjivost cijena te najčešće pogreške naručitelja

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnoj nabavi objavljen je u NN 114/2022.

Najznačajnije izmjene odnose se na izmjene u sustavu pravne zaštite, koje imaju za cilj osigurati efikasnost i ekonomičnost provedbe postupaka pravne zaštite, a time i cijelog postupka javne nabave. Na usavršavanju će se pojasniti način primjene izmijenjenih odredbi.

Nadalje, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je izradilo je Smjernice za provedbu postupaka jednostavne nabave čiji je cilj pomoći naručiteljima u izradi općeg akta za provedbu postupaka jednostavne nabave.

Porast cijena građevinskih materijala i proizvoda naručiteljima je uzrokovao velike poteškoće u provedbi ugovora o javnoj nabavi radova te postao jedan od najvećih rizika za realizaciju ugovora o javnoj nabavi radova.

Situacija s promjenama cijena postala je velik problem u realizaciji ugovora  javnoj nabavi radova do te mjere da je Vlada RH donijela novi ZAKLJUČAK i metodologiju utvrđivanja razlike u cijeni radova kroz primjenu formula KLIZNE SKALE.

Međutim, povećanje cijena, pogotovo u 2022., nije obuhvatilo samo sektor graditeljstva već i ostale sektore u području nabave robe i usluga. 

Zbog toga je veliki problem na koji način odrediti promjenjivost cijene u dokumentaciji o nabavi/prijedlogu ugovora o javnoj nabavu i pravilno primijeniti odredbe ZJN te Zakona o obveznim odnosima.

Na usavršavanju ćemo pojasniti kako postupati u situacijama promjene cijena.

Zbog izuzetne složenosti pripreme i provedbe postupaka javne nabave, nerijetko dolazi i do pogrešaka. Pogreške su gotovo uniformirane i vrlo slične u svim postupcima te ćemo ih prikazati kroz ovo predavanje.

Opširnije pogledajte OVDJE, a detaljni program sa satnicom je OVDJE.
 

Ne morate sve sami.

Na usavršavanju saznajte kako primijeniti brojne novosti.

 

Redovna uplata do 24.11.2022. do 20 sati: 1.590,00 kn | 211,03 €

SPECIJALNA PONUDA

1.390,00 kn | 184,48 € + PDV

Za uplate do 23.11.2022. do 16 sati

Redovna uplata za WEBINAR do 24.11.2022. do 20 sati: 1.490,00 kn | 197,76 €

Specijalna ponuda za WEBINAR

1.190,00 kn | 157,94 € + PDV

Za uplate do 23.11.2022. do 16 sati

*Webinar je online prisustvovanje savjetovanju iz Vašeg ureda ili kuće (čak i putem mobilnog uređaja ili tableta). Online pratite prijenos zvuka i prezentacije savjetovanja uz mogućnost postavljanja pitanja i sudjelovanja kao da ste tamo. Prisustvovanjem webinaru ostvaruju se brojne uštede za poslodavca i polaznika počevši od vremena, putnih troškova, dnevnica, prehrane itd. Nakon prijave na webinar dobit ćete link s "odobrenjem za pristup". Za pristup je dovoljno imati pristup internetu sa zvučnicima ili slušalicama.

Predavači

Davor Slivka, mag.ing.agr.iur.

(Životopis)

Kome je usavršavanje namijenjeno?

  • Naručiteljima radova, roba i usluga
  • Ponuditeljima radova, roba i usluga
  • Svima koji su certificirani za provođenje postupaka javne nabave i sudjeluju u postupcima javnih nabava.
  • Svima kojima trebaju sati (bodovi) za proizvodnju certifikata.
  • Svima koji dolaze u dodir s propisima u području javnih nabava.
  • Svima koji postaju obveznici e-nabave.

Da li vrijedi Vaš certifikat možete provjeriti ovdje..

Upute za plaćanje

eMarker d.o.o.                                           
10000 Zagreb, Remetinečki gaj 23B                    
OIB: 82376202251
IBAN:HR3023600001102746367 ZABA
Tel: +385 99 433 9521
E-mail: info@edukacije.eu

Za izvršene uplate dobit ćete račun i potvrdu o odslušanom savjetovanju. Samo na zahtjev šaljemo predračun. Za račun su potrebni podaci uplatitelja uključujući OIB.

Pogledajte uvjete prijave i odjave